teki25 kérdezte:

" Sziasztok!
Kaptam egy 3 hónapos csivavát, aki már most 2 kg. Szerintetek normális ez a nagy súly?"

***Szia teki25! Röviden megválaszolva a kérdést, nem igazán, mert ez iszonyat nagy súly ehhez a korhoz képest. Érdemes lenne megnézned a hivatalos standard- et, abban megtalálod a szakszerű választ. A standard megtekinthető itt.

 

 

 

 

marcsi kérdezte:

" Sziasztok,nekem is van egy hosszúszőrü csivim,most vásároltam.Volna egy kérdésem:lelógnak a fülei,most hét hetes,szeretném megkérdezni,hogy ez természetes e ?"

***Hello marcsi! A lelógó fül egy általános jelenség fiatal kölyökkorban, nem kell megijedni, mindez azért van, mert még túl gyengék a kiskutyád fülporcai, ezért nem tud még felállni a füle. Amint megerősödik a kis fülikéje, már fel is fog állni, szóval nincs ok a pánikra! :)

 

 

matyi kérdezte:

" van egy pici 2 és fél honapos csivavavám.nagyon harapja az embereket!hogy kell leszoktatni???"

***A kölykök játékának nagyon fontos szerepe van az állatok fejlődése és későbbi viselkedése szempontjából. A játék nem csak a jókedv kifejezője, hanem az energia levezetésében is segít, valamint általa ismerkedhetnek meg a kölykök a különböző tárgyakkal, a fajtatársakkal és a környezetükkel, így a gazdájukkal is. Emiatt különösen fontos, hogy a kölyökkorban kialakult viselkedészavarokat -mint pl az általad írt problémát- időben orvosoljuk. Mindenekelőtt érdemes lenne beszerezned egy vizipisztolyt (nem vicc) mert ez a legjobb tanítóeszköz, mert ugye azt mind tudjuk, hogy egy ilyen pici kutyánál nem szabad tesi fenyítést alkalmazni! Tehát amint a kutyusod "megtámad" valakit, jó módszer ha hidegg vízzel lefröcskölöd az orrát vagy a feje környékét (sosem a fülébe vagy a szemébe), ettől elijed a kutyus attól,hogy ne harapjon. Érdemes ilyenkor erőteljes hangon (nem kiabálva) rászólni,hogy össze tudja kapcsolni a büntetést a rossz tettel.

Oldalmenü
Naptár